Referenties

Joanne Koolhaas

Hoe heb je mij als coach ervaren? Een hele fijne coach, rustig en professioneel.

Heel mooi hoe je observeert en hoe je dat dan beschrijft. Je hebt me geraakt!

Dave Tostrams van KLM

Uniek en verdiepend naar jezelf. Confronterend en echt eerlijk!

Ron Groen van AHA Automatisering

Grensverleggend * Uitdagend * Soms confronterend!

Michiel Bloem van Web Performance

Coachen met paarden is echt geweldig! In het moment zijn! Vertrouwen op je intuïtie en echt contact maken met het paard is wat ik heb geleerd in korte tijd! Je gaf een goede introductie over het paard vooraf.

Erik Ruts van Sponsorbrein

Mijn verwachting is overtroffen: spannend en rijk aan inzichten._MG_6191

Je was als coach de juiste combinatie van sturend, aanmoedigend en reflectief.

Het was een openbaring om met een paard echt samen te werken!

Mylène Kroon

2014partyfloorcoachmylene 033‘Als coach vind ik je zeer positief, goed invoelend, opmerkzaam, reflecterend en vol respect. Kwetsbaar in kracht. Ook meteen vertrouwd en je komt snel tot de kern. Professioneel!’

Linda Voorbij

2014feestsascoachinglinjoan 121‘Nee, daar ben ik veel te nuchter voor’ heb ik altijd gedacht en ook vaak genoeg geroepen. Tot ik steeds vaker in aanraking kwam met paardencoaching en ik me er steeds verder in ging verdiepen. Stiekem behoorlijk bang voor paarden, maar toch de stap genomen. En wat een ervaring was dat! Een bijzondere ervaring, een om nooit te vergeten. En dat dankzij de geweldige Bernie en de net zo bijzondere coach Saskia Wirsing. De ontmoeting met Bernie was nog een beetje onwennig, maar zodra we samen ‘in de ring’ stonden was dat meteen over. De klik was er. Maar dan is daar die opdracht. Ik moest Bernie laten rennen en meteen stak de onzekerheid de kop op, tevens het thema van mijn sessie. In het begin lukte het dan ook niet.
Al gauw kwam Saskia mij te hulp. Niet door meteen ‘de ring’ in te stappen, maar door vragen te stellen. Voor mij zeer confronterende, maar goede vragen. Vragen die voor mij moeilijk te beantwoorden waren, maar juist door ze wél te beantwoorden, viel er een last van mijn schouder. Samen met Bernie en met wat tips van Saskia heb ik mijn doel bereikt. En wat voelde dat goed! En nog steeds. Op mijn telefoon heb ik foto’s staan van de sessie en als ik ze terugkijk, beleef ik dat moment opnieuw.
Saskia heeft niet alleen verstand van paarden, maar ook van mensen. Ze is geduldig, oordeelt niet en stelt vragen die echt dingen bij je losmaken. Saskia is professioneel en weet haar kennis van paarden en mensen perfect te combineren, met als resultaat een geweldige coachingsessie. Ik vond het een bijzondere ervaring en denk hier in de toekomt nog veel aan te hebben!’

Judith Wessels

2014judithwessels 003Wat een bijzondere ervaring vandaag bij SW Paardencoaching!!!
‘Ken je dat? Van die belemmerende overtuigingen die ooit een functie hadden maar die nu juist je persoonlijke groei in de weg staan? Dat je in staat bent verstandelijk alles prachtig te beredeneren maar dat deze gedachten je juist afleiden van wat je werkelijk voelt? Waardoor je jezelf geniaal weet te saboteren om maar niet in contact te komen met dat gevoel?

Vandaag stond ik samen met een prachtig paard in een ring. Een paard wat niet denkt, niet in staat is zichzelf voor de gek te houden maar die puur voelt. Voelt wat jij voelt, ook wanneer jij je nog niet bewust bent van die gevoelens. Een paard wat in haar gedrag precies spiegelt hoe jij je voelt.

Confronterend om niet meer te kunnen vluchten in je hoofd maar echt te ervaren wat dingen met je doen, de positieve ervaringen te verankeren en bepaalde gevoelens een plaats te kunnen geven. “Alleen” maar doordat het paard de opdracht alleen zal uitvoeren als jij dicht bij jezelf bent en vanuit die kracht leiding geeft.

Saskia

Coaching met/door paarden; een spannende ervaring!

Ik word gecoacht door Saskia en een van haar paarden. Een spannende ervaring, niet in het minst omdat ik paarden groot en imposant vind. Mijn vraag: ik wil meer controle durven loslaten, meer in het hier een nu leven, met de flow meegaan.

Ik ontmoet Saskia in een mooie manege, waar we met een kop koffie mijn vraag bespreken en zij uitlegt hoe de coaching in zijn werk zal gaan. Ik mag uit 3 paarden kiezen, en zodra ik ze zie, valt me er al eentje op, door de uitdrukking in zjin ogen. Het is Rocky.

Rocky is ook degene die zich meteen uit het groepje losmaakt en mijn kant op komt, wat bijzonder! In de ring trek ik een kaartje: laat hem een rondje linksom en rechtsom je volgen.

Ik praat zachtjes tegen hem en aai hem, maar hij draait zijn hoofd weg en verzet geen stap. Na een tijdje vraagt Saskia of ik hulp nodig heb… wat is je vraag ook alweer? En waarom wil je dat?

Op het moment dat ik hierover praat, komen er emoties bij me los. Wat levert het me op, waar loop ik tegenaan? Zodra ik over mijn gevoelens begin te praten komt Rocky naar me toe! Hij kijkt me aan en begint te poepen.Wat ik dan wil doen? Uit de band springen, even gek doen, lachen, leuke dingen doen…
Het keurslijf laagje voor laagje van me af pellen. Op dat moment duikt Rocky onder de lijn van de ring door en gaat hij als een gek rondjes rennen buiten de ring! Hoezo uit de band springen! ZO bijzonder! Hij is niet meer te houden gewoon.

Ik ben best emotioneel van het gedrag van Rocky, die zo enorm voor mij uit de band sprong (en dat doe hij anders nooit J)

Saskia, dank voor je vertrouwen, je warmte en krachtige manier van coachen. Jij, en de paarden, hebben er toe bijgedragen dat ik mijzelf in een paar weken tijd weer volledig heb hervonden. Terug naar mijzelf...

Mijn leven voelde even als een complete storm. Maar uiteindelijk heb jij me in 'het oog van de storm' doen staan. Acterend vanuit mijn eigen innerlijke kracht. Duidelijk wetend waar ik voor sta, wat ik in verbinding met anderen wil bereiken en hoe ik daarin mijn eigen grenzen kan aangeven. Een gebalanceerde connect tussen ratio en gevoel.

Het meest bijzondere aan de Paardencoaching is niet alleen tot inzichten komen, maar deze ook werkelijk ervaren, doorleven, waardoor het werkelijk beklijft. Dat voelt als een baken om op terug te vallen.

Het waren impactvolle, mooie sessies. Saskia, je bent een prachtvrouw...