Saskia

Saskia

Coaching met/door paarden; een spannende ervaring!

Ik word gecoacht door Saskia en een van haar paarden. Een spannende ervaring, niet in het minst omdat ik paarden groot en imposant vind. Mijn vraag: ik wil meer controle durven loslaten, meer in het hier een nu leven, met de flow meegaan.

Ik ontmoet Saskia in een mooie manege, waar we met een kop koffie mijn vraag bespreken en zij uitlegt hoe de coaching in zijn werk zal gaan. Ik mag uit 3 paarden kiezen, en zodra ik ze zie, valt me er al eentje op, door de uitdrukking in zjin ogen. Het is Rocky.

Rocky is ook degene die zich meteen uit het groepje losmaakt en mijn kant op komt, wat bijzonder! In de ring trek ik een kaartje: laat hem een rondje linksom en rechtsom je volgen.

Ik praat zachtjes tegen hem en aai hem, maar hij draait zijn hoofd weg en verzet geen stap. Na een tijdje vraagt Saskia of ik hulp nodig heb… wat is je vraag ook alweer? En waarom wil je dat?

Op het moment dat ik hierover praat, komen er emoties bij me los. Wat levert het me op, waar loop ik tegenaan? Zodra ik over mijn gevoelens begin te praten komt Rocky naar me toe! Hij kijkt me aan en begint te poepen.Wat ik dan wil doen? Uit de band springen, even gek doen, lachen, leuke dingen doen…
Het keurslijf laagje voor laagje van me af pellen. Op dat moment duikt Rocky onder de lijn van de ring door en gaat hij als een gek rondjes rennen buiten de ring! Hoezo uit de band springen! ZO bijzonder! Hij is niet meer te houden gewoon.

Ik ben best emotioneel van het gedrag van Rocky, die zo enorm voor mij uit de band sprong (en dat doe hij anders nooit J)